Öppet köp, retur och ångerrätt

 

Ångerrätt och undantag bland våra produkter

Privatpersoner har enligt Distans- och Hemförsäljningslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom trettio (30) dagar från det att varan mottagits. Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp står du som kund för returfrakten.

Ångerrätten gäller dock inte vid specialbeställda varor (5 paragrafen). När du lägger en order på en specialbeställd produkt så accepterar du dessa villkor och samtycker till att vi börjar tillverka din produkt och att ångerrätten därmed försvinner. Hos oss på Unik Dekor gäller detta:

  • Väggtexter som du själv skapat i vår "Designa egen text-funktion" eller på annan sätt specialbeställt. Vi skapar och tillverkar dessa produkter efter dina specifika önskemål, avseende bl.a. färg, typsnitt och innehåll.
  • Särskilt måttbeställd fönsterfilm utanför de ordinarie valbara alternativen. När du lägger en order med specialbeställda mått samtycker du till att vi skär till dina varor speciellt för dig och att ångerrätten försvinner.
  • Samtliga canvastavlor som även de produceras och spänns upp på ramen först efter din beställning.

Alla övriga produkter omfattas självklart av Distans- och Hemförsäljningslagen. Är du osäker på om en vara täcks av ångerrätt och öppet köp så kontakta vår kundtjänst. Vi följer självklart Konsumentverkets rekommendationer (www.konsumentverket.se) och har aldrig haft något ärende som vi inte kunnat lösa på ett bra sätt direkt med kunden.

 

Så här gör du för att ångra ett köp

Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp gäller följande:

1) Kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@unikdekor.se inom 30 dagar och returnera sedan varan inom 45 dagar efter att du mottog den.

2) Varan ska vara i oförändrat skick, alltså oanvänd och ej monterad, förstörd eller skadad.

3) Varan ska vara komplett och i originalförpackning. Delar av varan accepteras inte. Är returen ej komplett kan returen nekas och extra kostnader som uppkommer debiteras kunden.

4) Vid retur tillbaka till oss står kunden för transportrisken om varan skadas. Inga paket löses ut mot postförskott. Säkrast är att alltid spara postkvittot tills returärendet är avklarat.

5) Återbetalning sker senast inom 30 dagar efter att returen ankommit oss, förutsatt att ovanstående punkter följts.

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen