Information om Fototapet, Canvastavlor & Väggdekor från foton

 

Vi erbjuder:

  • En enkel, säker och tydligt beställningsprocess online
  • Svensktillverkade fotoprodukter av absolut högsta kvalité till väldigt låga priser
  • Tillverkning och leverans inom en vecka
  • Fri frakt på alla fototapeter och trygghet genom gratis provtryck av just ditt motiv
  • Sveriges trevligaste Kundtjänst - via telefon, e-mail, Facebook eller vår Helsingborgsbutik

 

Om jag inte blir nöjd?

Vi vill så klart att du ska bli helt nöjd. Har du fått en felaktig eller skadad produkt, så ersätter vi dig för denna eller skickar en ny. Vi står självklart för fraktkostnaden tillbaka vid alla fel som på något sätt kan kopplas till oss eller vår transportör.

 

Din fototapetcanvastavla eller väggdekor tillverkar vi alltid efter att vi fått din beställning och det gör förstås att vi inte kan sälja denna till någon annan. Det gör att vi heller inte kan ta den i retur, om den inte på något sätt är felaktig. Trots det ber vi dig höra av dig om du inte är helt nöjd, så ska vi göra vad vi kan för att lösa ditt problem.

 

För att du ska känna dig helt trygg med kvalitén både på produkten och din bild, så sänder vi gärna dig en gratis provbit på 20 x 20 cm av just ditt motiv om du väljer det när du beställer fototapet. Vill du ha en provbit av canvasduken vi använder till våra canvastavlor, så maila oss. Våra köpvillkor hittar du i sin helhet här. Vi har ännu inte haft något reklamationsärende som vi inte kunnat lösa på ett bra sätt tillsammans med våra kunder. 

 

Vi är en Certifierad E-handel och följer givetvis alltid Konsumentverkets och Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Vi har dock aldrig haft något ärende som ens varit i närheten att hamna där.

 

                                        

Beställning

Om du har ett eget foto, en illustration eller en bild du hittat på Google kan vi trycka den som fototapet,canvastavla eller väggdekor. Vi har förmodligen Sveriges enklaste beställningsprocess. Du följer bara våra 3 enkla steg:

 

1) Först laddar du upp din bild (i formatet JPEG eller JPG). Har du bilden i annat format, så kontakta istället vår Kundtjänst. Välj en bild med bra upplösning men oroa dig inte för mycket - din bilds kvalité kontrollera vi åt dig i nästa steg!

 

2) Sedan anger du vilka mått du vill ha att din produkt ska ha, vilken del av ditt foto du vill att vi trycker (markera direkt på fotot), kryssar eventuellt i materialval och anger slutligen eventuella övriga önskemål i en fritextruta. Priset ser du hela tiden direkt på skärmen och vi kontrollerar automatiskt om ditt foto har tillräcklig upplösning för din produkt och ger dig även den informationen direkt på skärmen.  

 

3) Slutligen kontrollerar du att allt ser riktigt ut, lägg produkten i varukorgen, ange leveransadress och betala smidigt med kort, faktura eller direkt till vårt bankkonto. Klart!

 

Vi rekommenderar att du lägger på ca 10 cm både på höjd och bredd när du anger måtten förfototapeter, då dina tak och väggar hemma kanske inte är helt raka. Det är upplösningen på ditt foto som avgör hur stor din fondtapet kan tillverkas.  

 

För canvastavlor ska du tänka på att vi viker ner motivet över kanten på din tavla och fäster duken på baksidan. Det gör att du slipper vita kanter och ser delar av motivet från sidan av tavlan. Djupet är knappt två centimeter, vilket gör att vi faktiskt tillverkar din tavla med en större duk. De mått du väljer och betalar för avser alltså din tavla sedd rakt framifrån. 

 

Vill du inte lägga din order på webben, utan istället besöka vår butik på Erik Dahlbergs gata 57 i Helsingborg så går det självklart också bra. Ta med ditt foto på en skiva eller maila över det till oss innan du kommer förbi. Vi hjälper dig sedan genom hela beställningsprocessen i lugn och ro på plats.

 

                                                    

 

Pris & betalning

Priset för din produkt är beroende på vilken storlek du väljer. Så snart du valt denna, så syns priset tydligt under hela beställningsprocessen. Detta gäller givetvis oavsett om du är intresserad av encanvastavlaväggdekor eller fototapet.

 

Du måttanpassar din fototapet för att den ska passa just din fondvägg. För fototapet är 3 mden minsta storlek du betalar för. Vår Non-Woven i högsta kvalité kostar 295 kr/moch vår unika och lättmonterade tapet i självhäftande material kostar 349 kr/m2. Frakt ingår i priset.

 

Du måttanapssar din väggdekor efter dina egna önskemål. För väggdekor från ditt eget foto eller vårt galleri är 0,5 mden minsta storlek du betalar för. Priset är 398 kr/m2, vilket allltså betyder att dekoren kostar från 198 kr och uppåt.

 

Våra canvastavlor kostar från 99 kr och uppåt och då ingår självklart monteringen på en högkvalitativ ram i massiv furu.

 

Betalningen sker smidigt i vår e-butiks kassa antingen med kort (0 kr), faktura (39 kr) eller genom förskottsbetalning (0 kr). Alla kortbetalningar sker 100% säkert med kryptering via SSL 128 bit-teknik och 3D-secure. Vi sparar inga kortuppgifter. Beställer du din fotoprodukt genom att istället komma in i vår fysiska butik i Helsingborg, så tar vi kortbetalning eller faktura mot uppvisande av legitimation.

 

 

Leveranstid & frakt

Ordinarie fraktkostnad är låga 39 kr, men fototapeter skickar vi alltid med fri frakt. Är din order på minst 800 kr skickar vi alltid din beställning fraktfritt, oavsett vad du beställer.

 

Eftersom vi tillverkar din fotoprodukt på beställning blir det billigt, men å andra sidan tar det en liten stund innan den levereras. Räkna med en leveranstid på cirka en vecka efter att vi fått din betalning. Vill du ha den snabbare så beställ Expressfrakt i kassan. Det kostar bara 39 kr extra att få produkten tillverkad och skickad inom två dagar.

 

När du väljer att betala med Kort eller Faktura inkommer betalningen till oss omedelbart, men förskottsbetalningar dröjer en eller ett par dagar beroende på din bank.

 

Vi använder DHL som transportör av större paket och Posten när det rör sig om små paket och brev. De sändningar som inte får plats i ditt brevinkast hämtar du enkelt upp hos ditt närmaste ombud för Posten eller DHL (ICA, COOP, Pressbyrån, lokal handlare etc). 

 

Kryssar du i provbit av din fototapet får du helt kostnadsfritt en 20x20 cm stor bit av ditt motiv som tapetprov sänt hem till dig inom ett några dagar. Är du nöjd behöver du sedan inte göra något mer. Din tapet tillverkas och skickas efter ytterligare 5 dagar. Vill du däremot göra någon förändring i din beställning eller ha tapeten skickade snabbare kontaktar du oss inom 2 dagar efter att du fått provet. På detta sätt kan du alltid känna dig helt trygg när du köper din fototapet av Unik Dekor!
 
Kryssar du inte i provbit så kan du räkna med att du kan hämta ut din fototapet inom en vecka efter betalning.
 
 
 

 

 

Kvalitet & produktinformation

Våra fotoprodukter är miljövänliga, brandklassade och har fantastisk färgåtergivning. Bläcket som används när vi trycker dem är miljövänligt men också UV-beständigt så att dina konstverk inte bleks i solen. Du kan beställa produkterna från egna foton eller välja i vårt arkiv av noga utvalda motiv.

 

Fototapeter

Fototapeter används ofta för att tapetsera en fondvägg och säljs helt måttanpassade efter dina behov. Våra fototapeter finns både av typen Non-Woven (eller Easy-Up som den ibland kallas) och av en alldeles unik Självhäftande kvalitet.

 

Våra Non-Woventapeter är miljövänliga, helt fria från PVC och mjukgörare samt rejält stabila genom sin tjocklek (220 gram/m2). Det gör tapeten rivstark och hjälper till att täcka över mindre ojämnheter på väggen. Tapeterna är brandklassade enligt EN 13501-1. För uppsättning används vanligt tapetklister för Non-Woventapet som kan köpas av oss eller i princip vilken tapet- eller byggbutik som helst.

 

Även våra Självhäftande tapeter är självklart miljövänliga och återvinningsbara. De består av en tunn polyesterväv på en bärare av papper, vilket verkligen ger en verkligt hög känsla av kvalitet. Ytan är matt och strukturen fin. Baksidan har en klistrig yta, så när skyddspappret dras bort sätts denna helt enkelt direkt på väggen helt utan behov av att använda några andra lim eller klister. Detta tar också helt bort risken att få tapetlim på framsidan av din fototapet. Underlaget för denna tapet skall vara fast, slätt och rent för att få ett bra resultat, eftersom dessa är något tunnare än våra Non-Woventapeter. Vår självhäftande tapet är inte bara extremt lätt att sätta upp, utan har även fördelen att den lika lätt kan plockas ner utan att lämna några spår på en målad fondvägg. 

 

Canvastavlor

Våra canvastavlor består av en vit duk som spänns upp på en träram. Duken har underbar satinyta och tillverkas i 100% bomull, speciellt framtagen för att passa reproduktion av konst och foto i våra moderna produktionsmaskiner. Duken är hela 400 gram/m2 och vi vågar nog påstå att den är en av marknadens bästa. Här slipper du helt spruckna hörn, vilket är vanligt när sämre material används. Duken, som är av typen art-canvas, ger ditt motiv en verklig kvalitetskänsla genom sin fina struktur. Ramen din duk spänns upp på är tillverkad i Sverige av massiv utvald svensk furu.

 

Oavsett tillverkare löper en canvasduk risk att med tiden tappa lite av sin spänst och bli något vågig, särskilt om den utsätts för fukt eller stora temperaturväxlingar. Med våra ramar kan du själv mycket enkelt efterspänna, utan att behöva montera av duken. Det garantera dig ett perfekt resultat under många, många år. Ramarna är av verklig kvalité och knappt två centimeter djupa (alltså själva kanten på tavlan). Det ger bra stadga och borgar för en kvalitetsprodukt rakt igenom!

 

För canvastavlor ska du tänka på att vi viker ner motivet över kanten på din tavla och fäster duken på baksidan. Det gör att du slipper vita kanter och effektfullt ser delar av motivet från sidan av tavlan. Djupet är knappt två centimeter, vilket gör att vi faktiskt tillverkar din tavla på en något större duk än den storlek du väljer. De mått du väljer och betalar för avser alltså din tavla sedd rakt framifrån. 

 

Väggdekor

Vår väggdekor är miljövänlig och återvinningsbar (hanteras som papper). Dekoren är mycket enkel att montera. Det är en kvalitetsprodukt med ett mycket milt klister på baksidan vilket gör att den kan plockas ner utan spår och sedan monteras upp igen ett antal gånger. Kvalitén är semi-matt polyester och ditt motiv är väl skyddat från solens strålar genom materialets höga UV-skydd. Vi törs lova att du kommer att bli väldigt positivt överraskad, om du någon gång arbetat med dekor från någon av våra konkurrenter. När du får din dekor klipper du själv ut de motiv som du vill sätta upp på väggen, tar bort skyddspappret på baksidan och klistrar upp dem på en avtorkad vägg eller annan slät yta. Denna produkt passar, förutom väggar, väldigt bra för att dekorera dörrar och garderober med både som utklippt dekor och som en hel bit tillverkad efter just dina mått. 

 

Alla produkter kvalitetsgranskas av vår personal före, under och efter tillverkning. Detta gör att vi kan garantera en extremt hög produktkvalité.

 

 

Vår produktion

Vår produktionsanläggning ligger i Helsingborg och all tillverkning sker av vår egen personal. Vår produktionsutrustning är toppmodern och installerades år 2013. Produktionen är fullständigt digital vilket ger produkten mycket bättre skärpa än traditionell tapettryck, samtidigt som begränsningar i färg och mönster helt försvinner. Alla material vi använder är speciellt utprovade för att passa perfekt till vår utrustning och de produkter vi tillverkar, vilket sammantaget ger absolut bästa färgåtergivning och livslängd samtidigt som uppsättningen förenklas. Vår moderna utrustning och välutbildade personal är också anledningen till att vi kan sälja kvalitetsprodukter riktigt billigt!

 

Alla produkter kvalitetsgranskas av vår personal både under och efter tillverkning. Detta gör att vi kan garantera en extremt hög produktkvalité.

 

 

Uppsättning

Fototapeten levereras i numrerade våder. Bredden på dessa anpassar vi för att få god tillpassning efter ditt motiv, men normalt ligger de på ca 60 cm. Det förenklar uppsättningen betydligt och ger dessutom färre skarvar än den "normala" bredden på tapetvåder som är ca 45 cm hos många äldre tillverkare av fototapet. Vill du av någon anledning ha annan bredd på dina våder, så ange det under övriga önskemål i steg 2. Våderna sätts sedan upp kant i kant utan överlappning, vilket är både enkelt och ger bäst resultat. Innan tapeten sätts upp är det viktigt att förbereda fondväggen så att den blir jämn, t.ex. med spackling. Att grundmåla väggen i vitt (alternativt en nyans liknande din tapet) är också en god idé, särskilt om väggen är färgrik och du valt en tapet i mycket ljusa färger. En mer utförlig monteringsinstruktion medföljer självklart. Du hittar den också här.

 

Canvastavlor hängs så klart upp på krok eller spik. På baksidan sitter två fästen du kan använda för att hänga upp tavlan.

 

Väggdekoren monterar du enkelt och snabbt utan några som helst krav på förkunskaper. Din väggdekor levereras på en speciell överföringstejp i en eller flera delar, beroende på storlek. Från denna "skrapar" du sedan av dekoren på den plats du vill ha den. En ordentlig instruktion följer självklart med din dekor. Du hittar den också här.

 

 

Vår butik i Helsingborg

Du är alltid välkommen till vår butik i Helsingborg. Vi finns på promenadavstånd från centrum i området Tågaborg på adressen Erik Dahlbergs gata 57. Ta med ditt foto på skiva eller maila över det till oss i förväg. Vi hjälper dig sedan genom hela beställningsprocessen i lugn och ro på plats. Vi kortbetalning eller faktura mot uppvisande av legitimation i butiken.

 

              Vår butik på Erik Dahlbergs gata 57 i Helsingborg

 

 

Hjälp via vår Kundtjänst

Känner du minsta osäkerhet så tveka inte att kontakta vår snälla Kundtjänst på telefon, email eller via Facebook. Vi är ett svenskt företag som funnits i branschen länge. Vi ger dig personlig service, är vana att hjälpa till och svarar på alla typer av frågor.

 

Vill du ha en storlek som vi inte har i standardsortimentet eller har särskilda krav på något annat område så brukar vi lösa även det! Du når oss som alltid på:


 

 

 

   Telefon: 042 - 453 08 32 (måndag-fredag mellan kl. 10-15)

   E-post: kundtjanst@unikdekor.se

   Facebook: www.facebook.com/UnikDekor

 

 

 

 

   Tina Silverklang

Ägare av Unik Dekor

Drift & produktion:  Wikinggruppen