Så här enkelt sätter du upp väggtexter

 

1) Börja med att torka av väggen eftersom fett och smuts gör att texten fäster sämre.

2) Lägg texten på en plan yta och skrapa försiktigt från mitten ut mot kanterna med den en skrapa eller ett plastkort, så att alla bubblor i överföringstejpen försvinner. Skrapa sedan lite extra över själva texten.

3) Lägg texten nedåt och dra försiktigt av skyddspappret. Texten ska nu sitta fast på tejpen. Märker du att den inte fäster på tejpen, så vänd på allt och skrapa lite mer över texten igen.

4) Sätt väggtexten där du vill ha den. Var noga så att det blir rakt. Skrapa sedan ordentligt med plastkortet över själva texten.

5) Dra slutligen försiktigt bort tejpen. Börja i ett av de nedre hörnen och dra snett upp mot motsatt sida så nära väggen som möjligt. Kontrollera så att textens alla delar släpper ordentligt från tejpen. Gör den inte det så vik tillbaka tejpen och skrapa ytterligare lite till över den.

 

 

Sätt inte upp väggtexten på nymålade ytor, utan låt färgen torka minst en månad först, annars riskerar texten att lossna så småningom. Våra väggtexter är gjorda för att sitta inomhus och fäster där på de flesta fasta underlag, men undvik porösa material som murade tegelväggar och liknande. Väggtexten lämnar inga när den tas bort, men undvik att sätta den direkt på papperstapet då den riskerar att gå sönder den dagen du vill ta ner väggtexten.

 
 
 
Drift & produktion:  Wikinggruppen