SÅ HÄR ENKELT SÄTTER DU UPP FÖNSTERFILM

Vi säljer fönsterfilm som fäster statiskt på ditt fönster helt utan klister.Den är enkel att montera och gjord för att du ska få ett perfekt resultat även om du aldrig satt upp fönsterfilm tidigare. Filmen ska monteras på fönstrets insida. För att den ska fästa ordentligt och vara smidig att arbeta med bör det vara normal rumstemperatur. Det går utmärkt att sätta upp fönsterfilmen i badrum, men sätt den inte direkt under rinnande vatten då den med tiden riskerar att lossna.

 

Vi säljer bara statisk fönsterfilm utan klister

1) Börja med att rengöra fönsterrutan och mät upp fönstrets storlek.

2) Nu skär eller klipper du till filmen så att den är något större än fönstrets glasyta. Exakt passning skär du till längs fönstrets kanter när den sitter på plats för bästa resultat. Känner du dig osäker så kan du såklart skära till filmen direkt, men då rekommenderar vi att göra den någon millimeter mindre.

3) Fukta fönstret ordentligt med t.ex en blomspruta. Ha gärna ett par droppar diskmedel i vattnet.

4) Ta bort den tunna skyddsplasten på filmens baksida. Detta kräver lite tålamod då skyddsplasten är tunn. Det är lätt att glömma detta moment, men skyddsplasten måste bort för att fönsterfilmens statiska egenskaper ska fästa mot din ruta.

5) Måtta in filmen på fönsterrutan och stryk ut mot sidorna. Ta en torr duk eller en fönsterskrapa och tryck vatten och luftbubblor ut mot sidorna. Lägg gärna en handuk under fönstret så att du inte få vatten på vägg och golv. Om du tycker resultatet blir "flammigt", så gör om det och använd mer vatten.

6) Ta nu en linjal och skär försiktigt med en kniv längs fönstrets sidor för att ta bort överflödig film och få en perfekt passform. Tycker du detta verkar svårt och inte har något emot att det blir någon millimeter mellan filmen och kanten kan du vara extra noga när du skär till din film istället och kanske t.o.m. göra den någon millimeter mindre än rutans storlek.

Eftersom fönsterfilmen fäster statiskt och inte har något klister på baksidan så är det bara att försöka igen om du inte blev helt nöjd. Så länge du inte skär upp den i för liten storlek så går det helt enkelt inte att misslyckas!

Drift & produktion:  Wikinggruppen