Köp- och leveransvillkor

 

Åldersgräns

Du måste vara minst 18 år för att få handla i vår webbutik.

 

Priser

Alla priser är i svenska kronor (SEK) och moms (25%) ingår. Om du aktivt kryssar i att du vill se priserna exkl moms (företag) så visas priserna självklart utan moms.

 

Betalningsalternativ

 

Kortbetalning (Avgift 0 kr)

Du betalar med ditt vanliga Visa eller Mastercard via Klarnas Checkout 100% säkert och utan avgifter. All information på betalsidorna är krypterad med SSL (Secure Socket Layer) - 128 bit. Pengarna reserveras på ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från att du lagt din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den senaste säkerhetsstandarden. Ingen känslig betalningsinformation, som t.ex. kortnummer hanteras eller lagras av oss på Unik Dekor.

 

Swish (Avgift 0 kr)

Du betalar direkt med mobilen - snabbt, enkelt och säkert. Allt du behöver är en mobiltelefon och Swish-appen. Swish är en mobiltjänst utvecklad av sex av Sveriges största banker och har idag över 8 miljoner användare.

 

Faktura (Avgift 0 kr)

När du betalar med faktura handlar du tryggt och säkert. Du får alltid en faktura skickad till den email-adress du lämnat i samband med din beställning. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar (företag 30 dagar), vilket räknas från dess att dina varor skickas från oss.

Vid betalning via faktura samarbetar vi med välrenomerade Klarna AB. För att handla mot faktura behöver du uppge ditt personnummer eller organisationsnummer. En förutsättning för att kunna handla mot faktura är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och över 18 år. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar och måste godkännas i den kreditprövning som görs i samband med köpet. Du får besked direkt om ditt köp godkänts, därefter slutför du köpet. När du väljer att betala mot faktura sker i vissa fall en kreditupplysning på ditt personnummer, varpå en kopia också skickas hem till dig med post. Leverans av beställda varor sker till den adress som finns registrerad som folkbokföringsadress. Får du problem med adressen så kontakta oss, så ska vi försöka hjälpa till.

Samtliga fakturor är av Unik Dekor överlåtna till Klarna AB. Vid försenad betalning debiterar de dröjsmålsränta. Vid påminnelse debiterar även en lagstadgad och avtalad påminnelseavgift. Vid påföljande utebliven betalning lämnas fakturan till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift tillkommer.

 

Konto/ Delbetalning

Genom vårt samarbete med Klarna AB kan du enkelt teckna ett kontokreditavtal och därmed delbetala ditt köp. Kredittid och villkor väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsom helst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. I vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall att skickas med post hem till dig. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2% per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift tillkommer.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Klarna genom att ringa 08 120 120 00 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid "Köp nu, betala om 3 månader" om 10 000 kr, 0% ränta, uppläggningsavgift 29 kr, aviavgift 29 kr = 2,35%.

Allmänna villkor och standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här. Information om Distansavtalslagen hittar du här hos Konsumentverket.

 

Betalning via bank/ Förskottsbetalning (Avgift 0 kr)

Du betalar in pengar i förväg och vi skickar sedan din beställning. Efter att du lagt din order i kassan får du tydlig information på skärmen, samt via e-post, om hur du går tillväga. I princip fungerar det likadant som när du betalar dina vanliga räkningar genom din internetbank. Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning pga bankernas fördröjning.

Beställningar som inte betalas inom två veckor efter orderdatum raderas.

 

Leveranstid 

Vid varje produkt framgår vilken leveranstid produkten har. Vi skickar normalt din beställning samma dag eller dagen efter om du enbart beställer lagerprodukter. Notera att om du väljer betalningsalternativet Förskotttsbetalning, så dröjer leveransen ytterligare någon dag, eftersom det oftast dröjer någon bankdag för pengarna att nå vårt konto.

Om du valt en väggtext som skall produceras eller fönsterfilm som ska skäras efter dina egna mått så brukar vi klara att skicka dessa inom 3 dagar. Ibland kan det dock ta upp till en vecka. Vill du att vi helt säkert producerar och skickar dina varor senast dagen efter att du beställt och betalning inkommit så välj "Expressleverans" i kassan. Skulle det av någon anledning ta längre tid meddelar vi dig anledningen, ny beräknad leveranstid och återbetalar självklart eventuell expressavgift.

Beställningsvaror i sortimentet är tydligt uppmärkta. Dessa beställer vi hem efter att du lagt din order. Du kan i butiken se den beräknade tiden för varje enskild produkt. En generell tumregel är dock 14 dagar. 

Det är den produkt i din order som har längst leveranstid som styr när vi skickar din beställning. Detta eftersom vi alltid skickar hela beställningen vid ett tillfälle och på så sätt kan minimera din fraktkostnad och transportens miljöpåverkan. 

Här kan du läsa mer om våra leveranser och frakter.

 

Leveranssätt

Vi skickar mindre beställningar som Varubrev (Posten) och lite större som paket (Schenker). I båda fallen hämtar du sändningen hos ditt närmaste ombud (t.ex. ICA eller Coop). Du aviseras genom mejl, sms och/eller brev när sändningen kommit fram och är klar att hämtas ut. 

Vi erbjuder företag & organisationer i Sverige direktleverans till arbetsplatsen via Schenker Företagspaket. Du måste själv välja detta alternativ i kassan.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar som beror på fraktföretaget.

 

Frakt

Fraktkostnaden för en beställning inom Sverige är 49 kr. Du ser tydligt fraktkostnaden i varukorgen och kassan. Vid ordervärde över 500 kr bjuder vi på frakten till närmaste utlämningsställe. Vissa utvalda produkter erbjuds ibland med fri frakt även vid lägre ordervärde, vilket då framgår av banners och övrig information på produktsidan.  

Vi skickar även till kunder i Danmark och Finland, där fraktkostnaden är 79 kr. När produkter vid särskilda tillfällen erbjuds fraktfritt även vid lägre ordervärde, lämnas en rabatt till kunder i övriga norden motsvarande den svenska fraktkostnaden. 

Företag som väljer att få varorna levererade direkt till arbetsplatsen betalar en något högre taxa - 79 kr exkl. moms. Väljer företaget att hämta varorna hos närmaste ombud gäller samma fraktkostnad som för privatpersoner. Vid ordervärde över 500 kr är leveransen fraktfri endast om företaget väljer leverans till utlämningsställe. Detta alternativ är endast tillgängligt för företagskunder i Sverige.

Genom att välja Miljöfrakt vid transporten, kan du på ett mycket direkt och konkret sätt själva bidra till en minskning av växthusgastillskottet. Varje gång du checkar ut i vår e-handel och väljer Miljöfrakt köper du in dig i andelar i DHLs samlade kapacitet av klimatreducerande frakt via Skicka Grönt. Kostnaden är 5 kr per försändelse. Andelarna är inte knutna till en speciell sträcka. Istället möjliggör Skicka Grönt att DHL ersätter ett fossilt transportavsnitt med fordon som går på förnyelsebara bränslen där de gör som mest nytta. Hela processen, från produktion till försäljning verifieras av en oberoende part. Priset för Skicka Grönt baseras på merkostnaden för miljöinvesteringar i dyrare teknik och bränslen.  

 

Reklamation

Om du fått en produkt som är skadad, felaktig eller på annat sätt defekt så ska du kontakta oss. Mejla till kundtjanst@unikdekor.se så snart som möjligt, så att vi kan åtgärda felet.  Självklart ersätter vi dig för varan och eventuell frakt- och fakturaavgift om det skett något misstag från vår sida, men några andra anspråk på ersättning beaktas inte. I de fall en vara byts ut åligger det dig som kund att returnera den felaktiga till oss. Vi skickar i dessa fall en returetikett till dig som du ska använda. Använder du denna står vi för returfrakten. Returer får absolut inte ske mot postförskott och vår kundtjänst skall alltid först kontaktas innan produkter returneras. Ring så hjälper vi er gärna!

Reklamation av synliga fel ska göras innan produkten monteras och används. Vi ber er kontrollera produkten och meddela oss eventuella felaktigheter inom sju (7) dagar efter att du mottagit försändelsen. Som köpare har du ingen rätt att reklamera synliga fel på redan monterade produkter, t.ex uppsatta tapeter eller väggdekor & fönsterfilm där skyddsplasten på produktens baksida avlägsnats. Vid dolda fel eller skador på redan monterade produkter kräver vi normalt fotodokumentation av problemet. Vill du genomföra en reklamation så kontaktar du vår kundtjänst kundtjanst@unikdekor.se, så hjälper vi dig men en smidig hantering.

Fönsterfilm skärs i de flesta fall till av kunden så att de passar det egna fönstrets mått perfekt. När du beställer en längd och bredd från oss är dessa inte exakt tillskurna. I de absolut flesta fallen skickar vi ett par centimeter extra på längden och bredden kan skilja ett par millimeter från angiven bredd. 

För oss är det en självklarhet att i alla lägen följa Konsumentverkets, Allmänna reklamationsnämnden och svensk lag. Det innebär bland annat att du har rätt att häva ditt köp om våra produkters egenskaper inte stämmer överens med våra beskrivningar och vad vi avtalat vid köpet. I sverige gäller denna reklamationsrätt under tre (3) år. Eventuella tvister skall avgöras av svensk domstol och enligt svensk lag. Ännu har vi inte haft ett enda ärende som vi inte kunnat lösa på ett bra sätt tillsammans med kunden.

 

Ångerrätt & Öppet köp

Privatpersoner (ej företag) har enligt Distans- och Hemförsäljningslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom trettio (30) dagar från det att varan mottagits. Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp står du som kund för returfrakten.  

Ångerrätten gäller dock inte vid specialbeställda varor (5 paragrafen). När du lägger en order på en specialbeställd produkt så accepterar du dessa villkor och samtycker till att vi börjar tillverka din produkt och att ångerrätten därmed försvinner. Hos oss på Unik Dekor gäller detta:

  • Väggtexter som du själv skapat i vår "Designa egen text-funktion" eller på annan sätt specialbeställt. Vi skapar och tillverkar dessa produkter efter dina specifika önskemål, avseende bl.a. färg, typsnitt och innehåll.
  • Särskilt måttbeställd fönsterfilm utanför de ordinarie valbara alternativen. När du lägger en order med specialbeställda mått samtycker du till att vi skär till dina varor speciellt för dig och att ångerrätten försvinner.
  • Produkter märkta "Beställningsvara" som vi beställer hem för din räkning först efter att du lagt din order i butiken. 

Alla övriga produkter omfattas självklart av Distans- och Hemförsäljningslagen. Är du osäker på om en vara täcks av ångerrätt och öppet köp så kontakta vår kundtjänst. Vi följer självklart Konsumentverkets rekommendationer (www.konsumentverket.se) och har aldrig haft något ärende som vi inte kunnat lösa på ett bra sätt direkt med kunden.

 

Vid åberopande av ångerrätt & öppet köp gäller följande:

1. Kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@unikdekor.se inom 30 dagar och returnera sedan varan inom 45 dagar efter att du mottog den.

2. Varan ska vara i oförändrat skick, alltså oanvänd och ej förstörd eller skadad.

3. Varan ska vara komplett och i originalförpackning. Delar av varan accepteras inte. Är returen ej komplett kan returen nekas eller extra kostnader som uppkommer debiteras kunden.

4. Vid retur tillbaka till oss står kunden för transportrisken om varan skadas. Inga paket löses ut mot postförskott. Säkrast är alltid att spara postkvittot tills returärendet är avklarat.

5. Återbetalning sker inom 30 dagar efter att returen ankommit oss, förutsatt att ovanstående punkter följts.

 

Skador på paket & problem med transporten

Vi står för transportrisken om något händer med ditt paket på vägen till dig, t.ex att det skadas eller kommer bort. Vi besiktigar varje sändning innan den skickas till dig, men skulle det ändå ske något på vägen så åtar vi oss självklart att åtgärda detta. Ofta innebär detta att vi snabbt och självklart kostnadsfritt skickar en ny vara. 

Upptäcker du skador på ditt paket är det väldigt viktigt att du anmäler det direkt på utlämningsstället eller till transportbolaget och gör en skadeanmälan. Du ska inte hämta eller lösa ut skadade paket! Du anmäler sedan detta omgående till vår kundtjänst kundtjanst@unikdekor.se. Vi hjälper dig därefter med ditt ärende. För att vi ska kunna reklamera transportskadan till våra transportörer behöver detta göras inom 3 dagar, så vi är tacksamma om du kan meddela oss inom denna tid. Tänk på att spara emballaget om du ändå hämtat ut dina produkter, så att returtransporten kan ske på ett säkert sätt. 

 

Ej utlösta paket & felaktiga leveransadresser

Hämtar du inte ut ett beställt paket så debiterar vi dig för närvarande 200 kr. Detta gör vi för att täcka våra kostnader för hantering, emballage, frakt, returfrakt, återbetalning och administration.

Har du angett en felaktig leveransadress eller flyttat utan eftersändning så kommer din sändning sannolikt att returneras till oss. Så snart returen kommit tillbaka till oss kontaktar vi dig via den emailadress du angett vid köpet, för att få din korrekta adress. Om du önskar så skickar vi återigen ut dina varor (till nya adressen). För detta måste vi tyvärr debitera dig 70 kr för den extra administrationen av ärendet samt en ny fraktkostnad. Får vi inte svar från dig inom en månad eller om du väljer att avbeställa varorna kommer vi att hantera ärendet på samma sätt som ett ej uthämtat paket och alltså debitera dig för närvarande 200 kr.

Ovanstående gäller både privatpersoner och företagskunder.

 

Sekretess och säkerhet

I samband med beställningen din order så anger du dina person- eller företagsuppgifter, såsom t.ex. namn, personnummer eller registreringsnummer, adress, telefonnummer och e-postadress. I samband med detta godkänner du också att vi lagrar och använder dina uppgifter för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Enligt GDPR och personuppgiftslagen får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. När du genomför ett köp i vår webshop eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar de uppgifter vi behöver för att kunna fullfölja din beställning. Mer information om GDPR och vår integritetspolicy hittar du här.

 

Personuppgiftspolicy, anti-spam policy samt GDPR

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i dataskyddsförordningen (GDPR) och den tidigare personuppgiftslagen (PUL). Mer utförlig information om GDPR och vår integritetspolicy hittar du här. Du har bland annat rätt att ta del av av dina personuppgifter som finns lagrade. Är uppgifterna felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. För att lämna ut dina uppgifter krävs att du sänder en signerad begäran till oss.

Vi medverkar inte till någon slags SPAM. Som kund hos oss kan du få meddelande rörande din order, betalning eller annan kommunikation som du själv initierat. E-postmeddelande från tredje part eller kommunikation rörande varor & tjänster som inte är direkt relaterade till vår verksmhet förekommer inte.

Du kan få information, nyhetsbrev och erbjudanden men endast om du godkänt detta genom att t.ex. starta en prenumeration på vårt nyhetsbrev. I dessa fall kan du enkelt avregistrera dig från medlemsutskicken via en länk i meddelandet utan att behöva logga in. Avanmälan kan också göras direkt i webbutiken eller genom att på annat sätt kontakta oss. Tänk på att om du registrerat dig flera gånger kan det krävas att du också avanmäler dig flera gånger.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör lagd order. Mobilnummret används inte på något anna sätt. Någonsin.

 

Copyright

Allt material på våra sidor är copyrightskyddat av Unikgruppen Sverige AB som äger unikdekor.se. Det innebär att alla texter, bilder, layout och illustrationer är copyrightskyddade. Alla bilder och varumärken som omnämns eller visas på vår webbplats är copyright- eller varumärkesskyddade till respektive ägare.

För att använda material från våra sidor krävs skriftligt tillstånd från Unikgruppen Sverige AB. Detta ansöker du om genom att mejla till kundtjanst@unikdekor.se

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

Falska beställningar

Upptäcker vi falska beställningar eller andra bedrägeriförsök kommer dessa att polisanmälas. Om vi misstänker att en beställning är falsk förbehåller vi oss rätten att annulera denna.

 

Oetiskt innehåll

Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till beställningar som innefattar produktion av material med rasisim, grovt sexuellt innehåll och liknande oetiskt material. 

 

Cookies

Vi använder så kallade "cookies" för att få en bra funktionalitet i vår internetbutik. Vi samlar inte in någon personlig information om dig som besökare. Istället används cookies för att hålla koll på din varukorg samt komma ihåg de val och inställningar du gjort i butiken. Om cookies är inaktiverade kommer sidan inte fungera som den ska och du kommer ej kunna handla. Om du behöver aktivera cookies så leta under "inställningar" alternativt "säkerhetsinställningar" i din webbläsare. Det ser lite olika ut i olika system. 

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen