Dekorplast (metervara)

Dekorplast - Trä Rosenträ II (Rosewood II)

69 kr

Bredd (centimeter)
Längd (meter)
Finns i lager
Finns ej i lagret
.

Finns ej i lagret
  •   Fraktfritt över 500 kr (annars 49 kr)
  •   Skickas senast dagen efter beställning
  •   Öppet köp i 30 dagar

Dekorplast är perfekt för dig som gillar att inreda, förnya och förbättra ditt hem. Genom att klä om istället för att köpa nytt får du en ny och fräsch känsla, samtidigt som du sparar både pengar och miljö!

Dekorplasten fungerar även perfekt för scapbooking, cardmaking och andra hobbyprojekt!

Dekorplasten är självhäftande, väldigt lätt att montera och finns i massor av färger, mönster och strukturer. En perfekt produkt för hobbyprojekt och att fräscha upp din byrå, skåp, bänk, lådor, askar, pärmar, böcker  – ja i princip det mesta!

Tack vare att produkten är enkel att få ett perfekt resultat med till en väldigt låg kostnad har den blivit omåttligt populär de senaste åren. Du hittar den även under namn som kontaktplast, dekorfolie, designfolie, dekorationsfilm, möbelfolie och liknande.

Vi säljer dekorplast från några av Europas mest välrenommerade leverantörer med mycket bra kvalitet. Dekorplasten säljs i olika bredder och längder beroende på vad du behöver och väljer att beställa. 

Dekorplasten är enkel att arbeta med vid veck och hörn och på baksidan finns ett rutmönster om 10x10 mm för att du enklare skall kunna klippa eller skära helt rakt. Dekorplasten är tålig och kan självklart rengöras ordentligt. 

Filmen har klister på baksidan, men kan tas bort vid senare tillfälle om så önskas utan att lämna annat än några få klisterrester som sedan kan torkas bort.

Tänk på att det är svårt att exakt återge en färg och nyans på bildskärmen, så beroende på dina inställningar och din skärms tillverkare kan bilden avvika något från den verkliga produkten.

FÄRG

Rosenträ (rosewood), trä

YTA

Denna dekorplast har yta som påminner om äkta trä, alltså är ytan exklusivt strukturerad och lite nedsänkt i underlaget. Det både syns och känns mer som "riktigt" trä. En betydligt mer påkostad produkt än billiga kopior på marknaden med enbart ett mönstertryck. Ytan kan självklart rengöras ordentligt. För den dagliga rengöringen rekommenderar vi att bara använda en fuktig trasa.

STORLEK & TJOCKLEK

Dekorplasten säljs som standard i bredderna 45 och 90 centimeter och i den längd som du känner att du behöver - upp till 15 meter. Dekorplasten är ca 0,10 mm tjock, vilket gör den stabil men samtidigt lättbearbetad.  

MATERIAL, KVALITE & MILJÖ

Produkten är noga kontrollerad för att vara säker. Produkten är tillverkad av 100% PVC och självklart producerad under goda sociala förhållanden. 

Denna dekorplast fäster med klister. Den är enkel att montera och gjord för att du ska få ett perfekt resultat, även om du aldrig arbetat med dekorplast tidigare. 

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET 
  1. Börja med att rengöra ytan du ska klä in och mät upp ungefärlig storlek.
  2. Skär eller klipp till dekorplasten så att den är något större än ytan du ska täcka (eller i exakt storlek om det är en enklare yta). På baksidan finns ett rutmönster (1x1 cm) vilket underlättar arbetet.  
  3. Fukta ytan du ska täcka med vatten. Använd t.ex en blomspruta och spruta på rejält. Mer vatten minskar risken för bubblor, så snåla inte. Du kan ha ett par droppar diskmedel i vattnet.
  4. Ta bort det tunna skyddspappret på filmens baksida och spraya även filmens klistriga sida med vatten. 
  5. Måtta in filmen på ytan där du vill ha plasten och stryk den på plats. Ta en torr duk eller en skrapa och tryck vatten och eventuella luftbubblor ut mot sidorna. Lägg gärna en handuk under. 
  6. Ta nu en linjal och skär eller klipp bort överflödig plastfilm så att du får ett fint resultat. 
  7. Efter ungefär 12 timmar når klistret sin fulla styrka och sitter sedan säkert på plats.

Om du vid en senare tidpunkt vill ta bort dekorplasten och återställa underlaget, så går det bra. Med en hårtork värmer du dekorplasten så att klistret släpper lättare och du kan sedan dra bort denna. Nästan allt klister följer med filmen. Eventuella kvarvarande klisterrester torkar du sedan bort. 

Material:    100% PVC       
Filmens yta: Trästruktur, relief
Tjocklek:  Ca 0,10 mm
Adhesiv:  Klister
Rekommenderade tillbehör till denna produkt


Finns även i dessa färger/storlekar


Andra har även köpt
Drift & produktion:  Wikinggruppen